الگوریتم BERT چیست؟ با گوگل محاوره حرف بزن!
2 شهریور 1401
ارسال شده توسط amirali poozeshi

هنگامی که با دوست خود گپ و گفتگو میکنید، چگونه حرف میزنید با چه زبانی صحبت میکنید؟ آیا خیلی رسمی صحبت میکنید یا با لحن ساده و صمیمانه؟ به عنوان مثال من از دوست خود میپرسم ” حال شما مساعد است ؟ ” یا اینکه میپرسم ” حالت چطوره ؟ ” مطمعنا هرچقدر دوستی صمیمانه تر باشد، لحن و طرز بیان و گفتگو نیز راحت تر و صمیمانه تر است. گوگل خود را دوست صمیمی تمام کربرانش می داند و سعی دارد که این صمیمیت بیشتر شود پس به فکر افتاد تا با دوستان خود با زبان محاوره و راحت صحبت کند و الگوریتم BERT را رونمایی کرد.
من امیرعلی پوزشی هستم مدیر سایت سئوگاه و از سری آموزش های رایگان سئو در خدمت شما هستیم. در این مقاله در مورد الگورتم بِرت صحبت خواهیم کرد و همچنین از نحوه عملکرد این الگوریتم و آماده سازی خود و سایتمون در مواجه با این هوش مصنوعی قدرتمند خواهیم گفت پس همراه ما باشید.
دنی سالیوان گفت که شما هیچ کاری را برای بهینه سازی سایت نمی توانید انجام دهید تا سایتتان آماده رویارویی با الگوریتم BERT باشد.
خب! پس برای چی باید این مقاله را می خواندم؟ یعنی واقعا هیچ کاری از دست ما برنماید تا بتونیم سایت را سئو کنیم؟ باید بگم که خیر اما باید بیشتر فکر کنیم و یک بار دیگه الگوریتم بِرت را تجزیه و تحلیل کنیم.
الگوریتم BERT چیست؟
الگوریتم بِرت که بر پایه هوش مصنوعی ایجاد گردیده است یکی از بهترین و هوشمندانه ترین الگورتیم های گوگل می باشد که رونمایی شده است. هنگامی که هوش مصنوعی BERT رونمایی شد در میان تمامی متخصصین سئو صحبت بود که این الگوریتم چگونه عمل خواهد کرد و سایت ها خود را چگونه برای مواجه با این هوش مصنوعی باید آماده کنند. بسیاری از متخصصین سئو این الگوریتم را با الگوریتم رنک برین مقایسه کردند و فرض بر این بود که با آمدن هوش مصنوعی بِرت باید با الگوریتم رنک برین خداحافظی کرد. الگوریتم BERT آمد تا نتایج جستجو را به واقعیت نزدیک تر کند و کاربران که با زبان محاوره و راحت اقدام به سرچ می کنند را سریع تر و نزدیکتر به نتیجه برساند پس تحول عظیمی در نتایج جستجو ایجاد شد و به دنبال آن رضایت کاربران بسیار افزایش یافت. BERT مخفف عبارت Bidirectional Encoder Representations from Transformers می باشد اما اصلا جای ترس نیست چون ما کاری با این اصطلاح دشوار و معنی آن ناریم بلکه می خواهیم تاثیر آن بر نتایج جستجو و اینکه ما چه کارهایی باید انجام دهیم را بدانیم.هوش مصنوعی بِرت چگونه کار میکند؟
تا قبل از راه اندازی الگوریتم BERT، گوگل قادر به شناسایی و تفکیک معنایی حروف اضافه مانند ” به ” و ” از ” نبود و در بسیاری از موارد منظور کاربر از جستجو مخالف نتایجی بود که گوگل نمایش میداد پس مهندسین گوگل به فکر افتادند و با ایجاد هوش مصنوعی جدید خود پاسخی برای جستجوهای محاوره ایی آماده کردند به این صورت که گوگل تمکرزی بروی کلمات کلیدی ندارد و مفهوم عبارت جستجو شده را دنبال می کند.به مثال زیر توجه کنید
دو عبارت که د ر ادامه معرفی خواهیم کرد را در گوگل سرچ کنید، ” رفتن به ایران ” و ” رفتن از ایران ” بسیار نزدیک به هم هستند و تفاوت آن ها در بکارگیری حروف اضافه می باشد که مفهوم آن ها را زمین تا آسمان متفاوت کرده است. تا قبل از راه اندازی هوش مصنوعی BERT، گوگل تفاوتی میان این مفهوم قائل نبود ولی به لطف این الگوریتم گوگل متوجه منظور کاربر می شود.در الگوریتم BERT، گوگل بجای تمرکز صرف بروی کلمات کلیدی بروی مفهوم و منظور کاربر از جستجو متمرکز می شود.
تفاوت الگوریتم های BERT و Rank Brain
بسیاری از کارشناسان سئو معتقد بودند که با آمدن هوش مصنوعی BERT باید با الگوریتم رنک برین خداحافظی کرد اما این گونه نبود. با توجه به تفاوت هایی این دو الگوریتم با یکدیگر داشتند اما مکمل بسیار خوب و قوی ایی برای یکدیگر بودند. خیلی ساده تفاوت این دو الگوریتم را با یکدیگر بیان می کنم :رنک برین فقط معنی عبارت و کلمات رو بررسی میکرد ولی برت توی عبارتهای طولانی تر و محاوره، رابطه بین کلمات، حروف اضافه و معنی کلی جمله رو هم تشخیص میده.
نتیجه الگوریتم بِرت
پس از رونمایی و استفاده از این الگوریتم، نتایج بسیار نزدیک تر به واقعیتی که کاربران به دنبالش بودند شد و رضایت کاربران در استفاده از گوگل بالاتر رفت.چگونه برای این الگوریتم آماده باشیم؟
تمام صحبت هایی که تا کنون کردیم، مختصری از معرفی الگوریتم BERT و نحوه کارکرد آن بود اما چگونه برای آن باشیم و چه تغییراتی را در سایت خود به منظور بهبود سئو انجام دهیم؟ مهمترین سوالی که مدیران سایت و متخصصین سئو دارند نیز همین مورد است که دنی سالیوان خیلی واضح و بدون پرده پاسخ این سوال را داده است.
بزرگترین وظیفه این الگوریتم چیست؟
الگوریتم بِرت آمد که نتایج را بسیار نزدیک به خواسته کاربران کند که با زبان ساده و محاوره جستجو می کنند اما این نتایج چگونه دسته بندی می شوند؟ سایت هایی که رتبه های بالایی دارند، توانسته اند که به نیاز کاربران خود جواب خوبی بدهند پس یعنی محتوای کاربردی و کاربرپسندی داشته اند. خب معما حل شد، به دنبالبهینه سازی محتوای صفحات خود باشیم.محتوای خود را برای کاربران بنویسید و نه برای موتور جستجو گوگل، این بزرگترین درخواست گوگل از مدیران سایت و متخصصین سئو است.

کارهایی که باید انجام داد
برای اینکه نهایت استفاده را از هوش مصنوعی جدید گوگل ببریم این است که به فکر تولید محتوای کاربردی برای کاربر باشیم تا تمام نیاز های کاربر را پوشش دهد و سعی کنید پیشاپیش بدانید که کاربران با چه کلمات یا عباراتی به دنبال نوشته شما خواهند گشت پس باید موارد زیر را به دقت بررسی نمایید :تحقیق کلمات کلیدی
قبل ازتولید محتوا باید تحقیق کلمات کلیدی کنید و بدانید که کاربران شما با چه کلماتی به سراغ محتوا شما می آیند. انتخاب کلمات کلیدی و مترادفات و هم معنی های آن بیار کمک میکند تا تعداد کاربران با سلایق جستجوگری متفاوتی را پوشش دهید. استفاده از این عبارات و کلمات باعث می شود که محتوای شما امتیاز بالاتری داشته باشد.
دیدگاهتان را بنویسید