Rank Brain، مغز متفکر گوگل!

اگر به گذشته گوگل نگاه کنیم، در شرایطی که میزان رضایت کاربران کاهش پیدا کرده و احساس کرده اند که دیگر گوگل پاسخگوی نیازهای آن ها نمی باشد شروع به تغییرات کرده اند. تغییرات گوگل در بستر الگوریتم جدید رونمایی می شود و الگوریتم رنک برین یکی از همین تغییراتی است که برای افزایش رضایت کاربران ساخته شد اما این بار بسیار پیشرفته تر و از جنس هوش مصنوعی می باشد که به صورت خودکار خود را ارتقا می دهد.
عدم وجود الگوریتم رنک برین
قبل از الگوریتم Rank Brain اگر عبارت یا کلمه ایی سرچ میشد که قبلا کسی این مورد را سرچ نکرده بود یا کمتر سرچ شده بود، نتیجه ایی به دنبال نداشت و تصویری به شکل زیر برای شما نمایش داده میشد اما امروز و به لطف هوش مصنوعی گوگل، ربات های گوگل سریعا به دنبال نزدیک ترین محتوا برای رفع نیاز کاربر می باشند.
نتایج جستجو بر طبق علاقه کاربران
نتایج جستجو گوگل بر اساس نیاز کاربران و علاقه آن ها تعیین می شود، با یک مثال برایتان توضیح می دهم. اگر عبارت ” روسری ” را سرچ کنید، اولین نتایجی که گوگل به شما نمایش می دهد مربوط به تصاویر می باشد. معنی این نتایج چیست؟
خیلی ساده است، کاربران با سرچ عبارت ” روسری ” به دنبال مشاهده تصاویر آن می باشند و هوش مصنوعی گوگل این موضوع را درک کرده است پس به عنوان اولین نتیجه برای کاربر تصاویر را نمایش می دهد تا رضایت او را جلب کند.
سایتت رو سئو کن
مثال قبل را در نظر بگیرید، اگر صفحه ایی را برای کلمه کلیدی ” روسری ” آماده می کنید، در نظر داشته باشید که حتما از تصاویر در صفحه استفاده کنید زیرا کاربران علاقه به دیدن تصاویر دارند و گوگل نیز به سایت هایی که تصاویربا کیفیت داشته باشند امتیاز مثبت خواهد داد.
افزایش رضایت کاربران
الگوریتم رنک برین برای نزدیک تر شدن نتایج جستجو به کلمات سرچ شده توسط کاربر آمده است و با استفاده از این هوش مصنوعی نمایش گوگل بسیار نزدیک تر به هدف کاربر شده است. الگوریتم Rank Brain در سال 2015 و برای تکمیل الگوریتم مرغ مگس خوار ایجاد شده است که بر پایه هوش مصنوعی AI می باشد که تکامل آن بر پایه یادگیری ماشینی می باشد.
یادگیری ماشینی ( Machine Learning )
یادگیری ماشینی طوری می باشد که هوش مصنوعی بر اساس دیتا و اطلاعات اولیه و بر اساس تجربه و تکرار امتحانات، خودش را ارتقا داده و یاد می گیرد و اقدام به تکامل خود می نماید.
الگوریتم رنک برین چگونه کار می کند؟
در گذشته و زمانی که معیار رتبه بندی گوگل برای سایت ها کلمه کلیدی بود، گوگل بر اساس تعداد کلمات کلیدی نتیجه گیری صفحات را نمایش میداده است اما سایت های متقلبی با استفاده از روش های سئو کلاه سیاه اقدام به تکرار بیش از حد کلمات کلیدی در صفحه میکردند.
در این شرایط کاربران صفحاتی را بازدید می کردند که فقط سئو سیاه شده بود و هیچگونه نیازی را از کاربر برطرف نمیکرد اما الگوریتم Rank Brain بجای تمرکز بروی کلمه کلیدی، تمرکز خودش را بروی مفهوم کلیدی گذاشته است.
” مفهوم کلیدی جایگزین کلمه کلیدی شده است “
یادگیری سئو
آموزش سئو
هر سه عبارت بالا دارای یک مفهوم هستند و کاربران به دنبال یادگیری علم SEO می باشند و گوگل تشخیص می دهد که نیاز کاربر دقیقا چه موضوعاتی است و با توجه به نیاز و بهترین مفهوم اقدام به رتبه بندی صفحات می کند.
الگوریتم رنک برین مبتنی بر رضایت کاربران
همصنوعی گوگل با بررسی رفتار کاربران در تعداد بالا و میزان علاقه مندی آن ها قدام به نتیجه گیری در مورد سئو سایت می کند. رضایت کاربران از سایت و محتوا ارائه شده باعث می شود که نتایج رتبه بندی تغییر کند.
میزان رضایت کاربران با پارامترهایی اندازه گیری می شود که بد نیست نگاه کوتاهی به این پارامترهای داشته باشیم:
نرخ کلیک
نرخ کلیک به معنای نسبت میزان کلیک بر تعداد بازدید می باشد که هرچقدر میزان CTR بالاتر باشد به معنای میزان رضایت و افزایش توجه کاربران به سایت می باشد.
نرخ ماندگاری کاربر در سایت
هرچه میزان ماندگاری کاربر در سایت طولانی تر باشد به معنای افزایش رضایت کاربر از صفحه سایت می باشد و حس کرده است که نیازش در حال برطرف شدن می باشد لذا گوگل توجه ویژه ایی به این موضوع خواهد داشت.
نرخ پرش
هرچه میزان نرخ پرش بالا باشد به این معناست که کاربر در دید اول متوجه کیفیت پایین صفحه شده است و سریعا سایت را ترک کرده و وارد سایت بعدی می شود. در این صورت گوگل نیز امتیاز منفی را در نظر می گیرد و متاسفانه شاهد کاهش رتبه خواهید بود.
سایت خود را برای الگوریتم Rank Brain آماده کنم
تحقیق کلمات کلیدی
همونطور که صحبت کردیم، تمرکز صفحات را بروی کلمات کلیدی نمی گذاریم و به دنبال ارائه یک مفهوم کلیدی به گوگل و کاربر هستیم. کاربر اگر بجای سرچ ” قیمت لپ تاپ ” اقدام به سرچ ” خرید رایانه ” کرد، باید محتوای مورد نظرش را نمایش دهیم پس باید در نگارش محتوا صفحات دقت فراوانی را داشته باشیم و علاوه بر استفده از کلمات کلیدی، کلمات مترادف و نزدیک به آن را در متن استفاده کرد.
با استفاده از تحقیق کلمات کلیدی می توانیم طیف زیادی از کلمات کلیدی نزدیک به یکدیگر که دارای نزدیکی معنایی هستند را خواهیم یافت و از آن در محتوا استفاده می شود.
ساده نویسی برای کاربران
مقاله و محتواهای سایت را با زبانی ساده و راحت و قابل فهم برای کاربران بنویسید اما از رعایت اصول نگارشی و املایی قافل نباشید و سعی کنید ارتباط معنایی و محتوایی در صفحه رعایت شود. برای ساده نویسی محتوا از کلمات پیچیده و سنگین استفاده نکنید و با زبان مردم بنویسید و سعی کنید تا جایی که معنای محتوا برهم نخورد از جملات کوتاه استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید