معرفی 14 ابزار کاربردی سئو

هنگامی که برای درد کمر یا زانو به پزشک مراجعه می کنید، می بایست در اولین مرحله عکس برداری انجام دهید تا اطلاعات و دیتاهای کامل تری به دست پزشک برسد که بررسی های دقیق و معالجه را شروع کند. متخصص سئو نیز به مانند پزشک نیاز به اطلاعات تکمیلی برای بهبود سئو سایت دارد که ابزار های سئو کمک کننده برای درک بهتر از نقاط قوت و ضعف سایت می باشند.
در این مقاله با توجه به بخش های مختلف برای اجرای سئو اقدام به معرفی ابزارهای کاربردی سئو خواهیم نمود اما در نظر داشته باشید که تحلیل ذهنی بهترین روش برای پیشرفت در سئو می باشد و در این راه پر پیچ و خم، ابزارها کمک کننده می باشند.
-
ابزار Google Search Console
سرچ کنسول یکی از مهمترین ابزارهای سئو می باشد که گوگل در اختیار صاحبان سایت قرار می دهد و به واسطه اطلاعات این ابزار می توانیم تحلیل بسیار قوی از وضعیت سایت و خطاهای موجود داشته باشیم. در نظر داشته باشید که در بخش سئو تکنیکال و سئو خارجی نیز می توان از ابزار سرچ کنسول استفاده نمود.
- تحلیل میزان کلیک در بازه زمانی مختلف ( Click )
- تحلیل میزان دیده شدن در بازه زمانی مختلف ( Impression )
- تحلیل میزان نرخ کلیک در بازه زمانی مختلف ( CTR )
- تحلیل میانگین رتبه صفحات و کلمات کلیدی در نتایج سرچ گوگل ( Average Position )
- خطا، هشدار و اعلانات گوگل در مورد وضعیت صفحات ( Coverage )
- بررسی وضعیت سایت مپ ( Site Map )
- تحلیل گزارش تجربه کاربری مبتنی بر سرعت و نحوه Load سایت ( Core Web Vitals )
- بررسی وضعیت لینک سازی داخلی ( Links )
- بررسی وضعیت Url و وضعیت ایندکس ( URL Inspection )
-
ابزار Screaming Frog
اسکریمینگ فراگ ابزاری برای بررسی سئو داخلی، خارجی و تکنیکال می باشد که با وارد کردن URL در این ابزار، همانند خزنده گوگل شروع به بازدید از سایت می کند و گزارشاتی ارائه می کند که باعث بهبود عملکرد سایت و سئو خواهیم بود.
- بررسی لینک های داخلی
- بررسی لینک های خارجی
- یافتن و بررسی لینک های شکسته
- نمایش اطلاعات تاتیل و توضیحات متا
- نمایش لینک های فالو و نوفالو
- بررسی وضعیت سئو
- ارائه خطاهای مختلف
- اطلاعات مربوط به سئو تصاویر
- شناسایی کدهای جاوا اسکریپت
-
ابزار Google Analytics
گوگل آنالیتیکس از ابزارهای مهم و کاربردی ارائه شده توسط گوگل می باشد که اطلاعات مهم و کاربردی در زمینه سئو و مارکتینگ ارائه می کند. بررسی آنالیتکس باعث بهبود مستقیم و غیرمستقیم سئو می باشد و می توانید با تحلیل تجربه کاربری اقدام به بهینه سازی وضعیت صفحات سایت نمایید.
با بررسی نرخ پرش سایت ( bounce rate ) و زمان ماندگاری کاربر در صفحه ( dwell time ) می توانیم گزارشی از عملکرد صفحات و تجربه کاربر از سایت داشته باشیم و برای بهبود نتایج گزارشات اقدام به تغیر محتوا، چیدمان صفحه و … نمایید.
جریان ورود و خروج کاربران سایت نیز از جمله گزارشاتی می باشد می توان برای بهینه سازی سایت استفاده نمود و همچنین یکی از نقاط قوت گوگل آنالیتیکس در ارائه گزارشات نسخه موبایل به صورت تفکیکی می باشد.
-
ابزار SEMrush
Semrush یکی از ابزارهای قدرتمند بررسی و تحلیل سئو سایت می باشد که اطلاعات جامع و کاملی را در مورد وضعیت سئو می دهد. Semrush گزارشات مهمی را برای تحلیل وضعیت سئو سایت می دهد کا شامل موارد زیر می باشد:
- بررسی وضعیت کلی سایت
- بررسی وضعیت رقبا
- بررسی کلمات کلیدی سایت
- بررسی بک لینک های دریافت شده در حوزه سئو خارجی
- تحلیل و بررسی وضعیت برندینگ
- بررسی وضعیت شبکه های اجتماعی
- بررسی وضعیت لینک های شکسته
-
ابزار Seo Bility
Seo bility نیز از ابزارهای بررسی سئو سایت می باشد و می توایند گزارشات لازم برای بهبود و ارتقا را مشاهده نمایید. با وارد کردن آدرس URL سایت می توانید گزاراشات کامل و تکمیلی پارامترهای سئو را مشاهده نماید.
- پیدا کردن خطاهای فنی و تکنیکال در گزارشات
- نمایش اطلاعات تاتیل و توضیحات متا و امکان تجزیه و تحلیل آن نیز وجود دارد
- پیشنهادات ساختار پیوندها و استراتژی لینک سازی و مشاهده انکرتکست ها ی انتخاب شده
- شناسایی و گزارش خطاهای مربوط به سرور و برطرف کردن ایرادات موجود در سایت
-
ابزار Google Mobile Friendly Test
ابزار موبایل فرندلی گوگل گزارشی از وضعیت سایت در نسخه موبایل را ارائه می دهد و در صورت وجود خطا در فرآیند کارکردی و ریسپانسیویتی، گزارش خطا را صادر می کند. استفاده از ابزار Mobile Friendly باعث می شود که اشراف کاملی نسبت به عملکرد وب سایت در نسخه موبایل داشت.
- گزارش ریسپانسیو بودن سایت در نسخه موبایل
- گزارش اسکرول عرضی در نسخه موبایل سایت
- گزارش نزدیک بودن دکمه های فرآیند در نسخه موبایل که باعث کاهش رضایت کاربر می شود.
- خوانایی بد محتوا در نسخه موبایل
-
ابزار Ahref
Ahref یکی از ابزارهای محبوب و قدرتمند سئو می باشد که تمرکز اصلی گزارشات این ابزار بروی سئو خارجی می باشد. گزارشات تکمیل با امکان خروجی فایل اکسل از نقاط مثبت این ابزار سئو می باشد.
- گزارش روند لینک سازی خارجی در طول زمان
- گزارش تعداد بک لینک های ثبت شده
- گزارش نوع بک لینک از نظر فالو یا نوفالو بودن
- گزارش مقاصدی که اقدام به لینک سازی شده است
- گزارش انکرتکست های انتخابی برای لینک سازی
- گزارش لینک سازی رقبا
-
ابزار MOZ
MOZ یکی از برجسته ترین ابزارهای تحلیل سئو می باشد که گزارشات مربوط به سئو داخلی و خارجی و تکنیکال را مورد بررسی قرار می دهد. با استفاده از ابزار MOZ می توانید گزارش های متنوعی را مطالعه کنید:
- گزارش قدرت دامنه و صفحات سایت
- گزارش اسپم اسکور ( جریمه ) دامنه
- تحقیق کلمات کلیدی با ابزار keywordresearch
- بررسی گزارشات کامل لینک سازی و سئو خارجی
- گزارشا خطاهای سایت از جمله خطاهای سری 400 و 500
-
ابزار Google Keyword Planner
گوگل کیورد پلنر یکی از قدرتمندترین ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی می باشد که توسط خود ارائه می گردد. در این ابزار می توان با استفاده جامعه آماری که گوگل در احتیار دارد به نتیجه بسیار خوبی از میزان سرچ و کلمات کلیدی مرتبط به یکدیگر رسید.
استفاده از کلمات کلیدی رقبا با توجه به بررسی دامنه آن ها از نقاط قوت Google Keyword Planner می باشد و ایده های جالبی را برای یافتن کلمات کلیدی مرتبط با کسب و کار می دهد.
استفاده از ابزار گوگل کیورد پلنر به صورت رایگان امکان پذیر نمی باشد و نیاز به اکانت گوگل ادز می باشد.
-
ابزار KW finder
ابزار KW finder نیز برای تحقیق کلمات کلیدی می باشد و علاوه بر آن با استفاده از این ابزار می توان رقابت پذیری کلمات کلیدی و میزان قدرت و سختی رقابت در کلمات کلیدی را نیز نمایش می دهد.
-
ابزار Google Trend
با استفاده از ابزار گوگل ترند می توان مقایسه بین کلمات کلیدی انجام داد و میزا ورودی را در کلمات کلیدی با یکدیگر سنجید و علاوه بر آن میزان سرچ در شهرهای مختلف را نیز بررسی کرد. استفاده از ابزار گوگل ترند به صورت رایگان امکانپذیر می باشد.
-
ابزار Google AMP test
با استفاده از ابزار فوق می توان صحت اجرای AMP بروی سایت رو مورد بررسی قرار داد. AMP پلتفرمی برای پیاده سازی نسخه HTML ساده و سبک سایت بروی نسخه موبایل می باشد که شاید به صورت مستقیم در سئو سایت تاثیرگذار نباشد اما با افزایش رضایت کاربران باعث رشد غیر مستقیم سئو می باشد.
-
ابزار GTMETRIX
بالاخره نوبت به ابزارهای تحلیل سرعت و نحوه Load سایت رسید، جی تی متریکس ابزاری برای تحلیل سرعت سایت می باشد که تجربه کاربری در سایت را به چالش می کشد و با ارائه گزارشاتی دقیق سایت را آنالیز می کند. گزارشات این ابزار به شرح زیر می باشد.
- زمان Load صفحه
- زمان Load بزرگترین المان صفحه ( LCP )
- زمان Load اولین پارامتر صفحه ( FCP )
- زمان تغییرات ناگهانی صفحه ( CLS )
- گزارشات درخواست های سمت سرور
- گزارشات کدهای CSS و JS سایت
- گزارش حجم پارامترهای صفحه مانند تصاویر، فونت، کدهای CSS و JS
استفاده از جی تی متریکس رایگان می باشد و برای گزارش گیری باید فیلترشکن خود را روشن کنید.
-
ابزار Google Light House
ابزار گوگل لایت هاوس نیز برای بررسی تجربه کاربری می باشد که برای نسخه موبایل و دسکتاپ به تفکیک گزارش دهی می کند و گزارش های اصلی این ابزار عبارت است از :
- گزارشات LCP
- گزارشات FCP
- گزارشات CLS
- گزارشات TTI
- گرافیک نحوه load صفحه در نسخه موبایل و دسکتاپ
- ایرادات فنی مربوط کدهای CSS و JS
- گزارشات تکنیکال SEO
اکستنشن های گوگل کروم
گوگل کروم قابلیتی را برای کاربران در نظر گرفته است که می توان با نصب نسخه های ساده شده ابزارهای سئو، گزارشات ابتدایی و ساده ایی را گرفت. در ادامه به معرفی چند اکستنشن مهم و مورد نیاز خواهیم پرداخت.
اکستنشن Ahref
اکستنشن google light house
اکستنشن Night Watch Search
اکستنشن MOZ bar
اکستنشن SEMrush Rank
امیدواریم که از مقاله ابزارهای سئو از سری آموزش های رایگان سئو seogah استفاده کرده باشید و مشتاقیم که نظرات و تجربیات شما در استفاده از این ابزارهای را بدانیم و معرف ابزارهای رایج دیگر باشید.
دیدگاهتان را بنویسید